FAQ


Algemeen


  • Ik ben iets kwijt, waar vind ik de Gevonden Voorwerpen?

    De gevonden voorwerpen worden verzameld in een bak onderaan de trap in het clubhuis. Minimaal 1x keer per week wordt de bak geleegd en worden de spullen netjes opgeborgen tot de eigenaar zich meldt. Kostbaarheden, sleutels etc. worden achter de bar bewaard.

    Vrijwel alle gevonden voorwerpen worden gefotografeerd en op de facebookpagina van HC Bloemendaal gezet.

    Een aantal keer per seizoen vindt een verkoop van de gevonden voorwerpen plaats. Gevonden voorwerpen die niet (tijdig) zijn opgehaald, worden dan dus verkocht. Wat overblijft na de verkoop gaat naar een goed doel.

    Ben je iets kwijt, stuur dan een mail met een duidelijke omschrijving van het verloren voorwerp naar [email protected]. Graag met vermelding van je naam en telefoonnummer.

  • Mag mijn hond mee naar de club?

    Honden zijn welkom, maar alleen als ze zijn aangelijnd. In het clubhuis mogen ze niet komen. Loslopende honden laten uitwerpselen achter en graven kuilen. Dit laatste kan gevaarlijk zijn.

  • Hoe neem ik contact op met de vertrouwenspersoon?

    Heb je te maken met agressie, discriminatie en (seksuele) intimidatie, grensoverschrijdend gedrag, neem dan vooral contact op met de vertrouwenspersoon van HC Bloemendaal

     Zij fungeren in eerste instantie als klankbord en kunnen je helpen met het vinden van een oplossing. De vertrouwenspersoon garandeert vertrouwelijkheid, maar heeft geen geheimhoudingsplicht. 

    Je kunt de vertrouwenspersonen bereiken via e-mail.

    Onze vertrouwenspersonen zijn Eveline Smit en Stan van den Buijs.

  • Hoe kan ik opzeggen?

    Opzegging van het lidmaatschap voor alle spelers tot en met 18 jaar dient vóór 1 mei van het lopende jaar te gebeuren. Opzegging van het lidmaatschap van senioren spelers dient vóór 1 juni van het lopende jaar te gebeuren.

    Opzeggen kan alleen schriftelijk per e-mail naar: 

    [email protected] 

    of per brief naar: 

    Ledenadministratie HC Bloemendaal 

    Postbus 163 

    2060 AD Bloemendaal 

    Voor een opzegging per brief geldt de datum van ontvangst van de brief als datum van opzegging. 

    Voor opzeggingen die na 1 mei voor de jeugd of na 1 juni voor senioren worden ontvangen, is volledige contributie voor het volgend seizoen verschuldigd. 

  • Waar kan ik vinden of er nog leuke toernooien zijn?

    Als jullie zin hebben in een toernooi met jullie team, zoek dan op de HCB-app via de knop "Meer" en dan "Toernooien" naar een toernooi wat bij jullie past.

    Of zoek op internet via deze link 

  • Hoe weet ik of mijn wedstrijd is afgelast?

    Bij slecht weer worden de velden gekeurd. Kan er niet getraind of gespeeld worden, dan volgt zo snel mogelijk een bericht op de website en app.


    Als in het weekend wedstrijden geen doorgang kunnen vinden, komt een telefoonketting op gang (meestal via whatsapp) waardoor iedereen zo snel mogelijk op de hoogte wordt gebracht: wedstrijdsecretariaten, groepsmoeders, tegenstanders, scheidsrechters, barbemanning en teams. Bel dus niet zelf!! 


Accomodatie


  • Waar is het veld waar ik op moet spelen

    ABN AMRO KG1  en Zuidbroek KG2  liggen voor het clubhuis. De velden KG 3 en The Locals KG4 liggen aan het einde van het paadje achter het clubhuis. Voor een plattegrond, klik hier.

  • Waar mag ik roken?

    Er mag nergens op het terrein van de club gerookt worden, zowel niet in het het clubhuis als langs de velden.

  • Waar kan ik parkeren?

    Er mag geparkeerd worden op de Zomerzorgerlaan (de weg die vanaf de rotonde naar het clubhuis gaat) aan de kant van de velden, dus niet aan de zijde van de bewoners. Let ook op de NP-borden in de zijstraten. 

    Parkeren mag ook absoluut niet bij de ingang van de club. Is er geen plek, rijd dan verder door naar de parkeerplaats bovenaan 't Kopje. 

    Tijdens toernooien en evenementen kunnen afwijkende parkeeregels gelden.

  • Is het clubhuis toegankelijk voor mindervaliden?

    Vlakbij de ingang van het terrein is een toegewezen parkeerplek.

    In het clubhuis is een lift aanwezig, het barpersoneel kan deze bedienen.


Arbitrage


  • Ik heb geen scheidsrechterskaart, maar sta wel ingedeeld om te fluiten?

    Scheidsrechters zijn voor HC Bloemendaal belangrijk. Elke wedstrijd die gespeeld wordt, hoort namelijk gefloten te worden door twee scheidsrechters die zich onafhankelijk kunnen opstellen en kennis hebben van de spelregels. En iedereen, van speler tot publiek, waardeert het enorm wanneer een wedstrijd goed gefloten wordt.

    Om dit te realiseren werken we al enige jaren met een arbitragebeleidsplan waarin de belangrijkste afspraken en ambities zijn vastgelegd. 

    Van zowel ouders van jeugdspelers als van de senioren wordt verwacht dat zij zich actief opstellen als vrijwilliger binnen de club. Een van die bijdragen is het fluiten van wedstrijden. Voor cursussen kunt u de agenda van de website checken, spelregels zijn hier. Je bent zelf verantwoordelijk voor je fluitbeurt, dus als je niet kan moet je zelf een vervanger regelen.

  • Hoe kan ik mijn scheidsrechterskaart halen?

    Meerdere keren per jaar worden er examens op de club afgenomen. Van tevoren krijg je toegang tot een online omgeving om de stof onder de knie te krijgen. Meld je aan bij [email protected]

  • Wat zijn de regels van hockey?

    De actuele regels van veldhockey vind je op deze site van de knhb

  • Ik heb een oproep gekregen om mijn kaart te halen. Waarom?

    Van zowel ouders van jeugdspelers als van de senioren wordt verwacht dat zij zich actief opstellen als vrijwilliger binnen de club. Een van die bijdragen is het fluiten van wedstrijden.


    HC Bloemendaal investeert daarom in de jeugdopleiding (iedereen vanaf 16 jaar haalt zijn scheidsrechterskaart) en een opleiding voor de ouders van jeugdleden en senioren. Naast theorie is er uitgebreid aandacht voor de praktijk en worden nieuwe scheidsrechters in de wedstrijd begeleid. Bovendien zorgen we dat iedereen die al een kaart heeft zijn kennis op peil kan houden met opfriscursussen. En voor de experts onder de scheidsrechters wordt jaarlijks een masterclass gegeven. 


MusPas


  • Wat is een MusPas

    HC Bloemendaal werkt met een ledenpas: de MUSPas. Ieder lid en iedere vrijwilliger of betrokkene kan deze pas aanvragen. Hiermee betaal je aan de bar of bij de andere verkooppunten. Het voordeel van de MUSPas is de korting van 10% die je als gebruiker krijgt op alles wat je er mee koopt. Voor de club is het betalen met de MUSPas veilig, minder tijdrovend en zijn de transactiekosten per betaling lager. Er kan (ook contactloos) met een bankpas worden betaald of met de KNIP app als deze is gekoppeld aan een MUSPas.

  • Hoe vraag ik een MusPas aan?

    Nieuwe leden ontvangen aan het begin van het seizoen automatisch een nieuwe MUSPas thuisgestuurd met saldo € 0,00.

    Een (nieuwe) MUSPas kunt je aanvragen via [email protected]

  • Hoe laad ik mijn MusPas op?

    Het opladen van de MUSPas kan op drie manieren:

    1. via de KNIP app

    Download en installeer de gratis KNIP app (verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store) op een smartphone. Dit is eenvoudigste manier om de MUSPas op te laden.


    2. via internet

    Via Mijn KNIP Online (www.mijnkniponline.nl) kan via internet of smartphone het saldo worden opgewaardeerd. Een link naar Mijn KNIP Online staat ook bovenaan de website van HC Bloemendaal (www.hcbloemendaal.nl "muspas opladen").


    3. in het clubhuis

    Met een bankpas kan de MUSPas bij ieder betaalpunt in het clubhuis worden opgewaardeerd. De MUSPas kan niet met contant geld worden opgeladen. Doe dit bij voorkeur uitsluitend op rustige momenten.

  • Hoe weet ik wat het saldo op mijn MusPas is?

    Via de KNIP app kun je altijd eenvoudig je saldo en een overzicht van je uitgaven bekijken. Ook kun je inloggen op www.mijnkniponline.nl dan zie je op je persoonlijke pagina direct wat je saldo is. Verder staat na afgerekend te hebben bij de bar je saldo op het scherm van de kassa, dus hier kun je naar vragen.


Tenue


  • Wat is het tenue van Bloemendaal

    Dames: Oranje shirt met witte kraag en Bloemendaal -logo, blauwe rok, witte hockeykousen. Bij kou mag een wit T-shirt met lange mouwen onder het oranje shirt met korte mouwen worden gedragen. Witte maillots/leggings of huidkleurige panties zijn in de winter ook toegestaan.


    Heren: Oranje shirt met witte kraag en Bloemendaal-logo, witte hockeybroek, witte hockeykousen. Bij kou mag een wit T-shirt met lange mouwen onder het oranje shirt met korte mouwen worden gedragen.


    De KNHB stelt het dragen van scheenbeschermers en een gebitsbeschermer voor iedereen verplicht.

  • Waar kan ik het tenue kopen?

    De clubkleding is alleen te koop in de Osaka webshop. Wanneer je de volgende code invult bij het afrekenen betaal je geen verzendkosten: 

    B2C-CLUB-HCBLM-FS

    Twee keer per seizoen vindt er een fysieke verkoop plaats: bij aanvang van het nieuwe seizoen en bij de start van de tweede seizoenshelft.

Share by: