Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Een mooie hockeyavond met winst en verlies

Damus 1 laat koploper tanden zien

 

Onze Damus speelden zaterdagavond uit tegen Amsterdam, de nummer één van de Hoofdklasse. Bloemendaal begint sterk en komt aan het eind van het eerste kwart op 0-1 dankzij een goal van Nine Rijna na een flitsende solo van Majo Granatto.

 

In het tweede kwart voert Amsterdam de druk op en weet hieruit ook te scoren (1-1). Bloemendaal blijft aanvallend spelen en krijgt nog een aantal strafcorners, maar helaas zonder succes. Vlak na rust loopt Amsterdam door twee strafcorners uit naar 3-1, wat ook de einduitslag werd. 

Onze Damus hebben hard gevochten, een sterke pot gehockeyd en hebben laten zien dat ze ook tegen een absolute topploeg heel goed mee kunnen komen.

 


Heren 1 pakt solide winst tegen taai HDM


Het is gezellig druk zaterdagavond op ‘t Kopje als onze mannen starten aan de wedstrijd tegen HDM, dat direct uit de startblokken schiet. Na 11 minuten attractief hockey weten de gasten uit een flitsende tip-in de 0-1 te scoren. HDM laat zich nu wat meer zakken, dus is het zoeken naar een gaatje terwijl Bloemendaal de druk opvoert. In de kleine ruimte die er nu nog is, is het (natuurlijk) Roel Bovendeert die dat gaatje weet te vinden en de gelijkmaker hoog in de touwen timmert.

 

In het derde kwart is Tim Swaen de reddende engel als hij een van de vele strafcorners keihard op de plank sleept (2-1). Kort daarna doet Jasper Brinkman het met een sleeppush in dezelfde hoek als Swaen nog eens dunnetjes over (3-1). Een iets meer ontspannen ploeg weet HDM met mooi combinatiespel vast te pinnen, hetgeen tot veel gevaar leidt met onder meer een snoeiharde bal op de paal van Floris Wortelboer. 


Enfin, de drie punten zijn binnen en in het clubhuis was het nog lang gezellig.


Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda