Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
YES! Bloemendaal wint de EHL

Na een zeer spannende wedstrijd tegen Royal Leopold Club uit België op zaterdag 3 april, die werd gewonnen na het nemen van shoot outs, was het vandaag 6 april de dag van de finale. Bloemendaal moest het opnemen tegen Athletic Terrassa, die op hun beurt zaterdag een spannende wedstrijd speelden tegen het Duitse Uhlenhorst Mulheim. Geheel volgens Duitse traditie waren het deze keer echter de Spanjaarden die in de laatste minuut de winnende goal maakten.


De finale wordt wederom gespeeld in het Wagener Stadion in Amstelveen dat nog steeds een kille uitstraling heeft, zo zonder publiek en zeker met de huidige winterse weersomstandigheden. Desalniettemin begint Heren 1 de finale superscherp en neemt in de eerste 5 minuten al meteen een 2-0 voorsprong door fraaie doelpunten van Yannick van der Drift, die kiezelhard raak schoot en Thierry Brinkman die bij de tweede paal attent reageerde. In het eerste kwart antwoordt Terrassa nog wel met een rake strafcorner en is het met 2-1 weer (even) spannend. Voor rust komt Bloemendaal via Florian Fuchs echter op 3-1 na een mooie voorzet uit de lucht van Jorrit Croon.


 Ondertussen ontstond er naast de strijd op het veld, ook een strijd tussen ‘koning winter’ en de zon, die de laatste gelukkig in haar voordeel beslechtte. Toch was er even dreiging dat er, door de hevige sneeuwval, met een gele bal moest worden gespeeld. Die kwam er niet. Wel kwamen er kort na elkaar twee gele kaarten voor spelers van Terrassa, waardoor zij 10 minuten met 10 man speelden. Thierry Brinkman, die uitgroeide tot Man of the Match, profiteerde in die periode door zelf een doelpunt te maken en 10 minuten voor tijd een strafbal te versieren, nadat hij hard op zijn stick werd geslagen. Tim Swaen benutte deze kans door de bal keurig hard links laag in de hoek te pushen, waarmee de stand op 5-1 kwam.


Terrassa probeerde hier en daar nog wel wat, maar veel had het niet meer om het lijf. Een goede redding van Maurits Visser kwam nog terecht op het hoofd van een Spaanse speler die met een bebloed hoofd naar de kant moest. In de laatste minuten van de wedstrijd was het nog wel druk voor de goal van Maurits Visser die eigenlijk alleen geen antwoord had op de ‘kopbal’ van Daan Dullemeijer. Ook Dullemeijer ging met een hoofdwond, maar ook met een glimlach op zijn gezicht, van het veld.


 Bij het laatste fluitsignaal was het dus Bloemendaal dat nu voor de vierde keer in de historie de EHL heeft gewonnen. Een prachtig resultaat natuurlijk dat deze keer kleinschalig, in de bubbel met een glaasje bubbels zal worden gevierd.


Laten we hopen dat we volgend seizoen weer kunnen genieten van de spelers, maar dan op kolkende, oranje gekleurde, tribunes, met burger flippende, bier tappende en munten verkopende vrijwilligers, misschien wel op ons eigen Kopje!


Heren gefeliciteerd, en nu op naar de Play-offs!


Foto: Koen Suyk

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda