Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
HC Bloemendaal neemt afscheid van Jaap en Tim
Zondagmiddag 21 oktober heeft HC Bloemendaal afscheid genomen van twee topspelers die lang voor het eerste team uitkwamen. Tijdens deze middag speelden twee door Tim en Jaap samengestelde teams, met bekende spelers en vrienden, een afscheids-wedstrijd, onder grote publieke belangstelling.


Keeper Jaap Stockmann en speler Tim Jenniskens besloten aan het einde van vorig seizoen, na het winnen van de Euro Hockey League, te stoppen met tophockey.


Jaap en Tim kunnen terugkijken op een prachtige hockeycarrière. Zowel met Bloemendaal als met het Nederlands elftal hebben zij talloze successen behaald.


Jaap won in de veertien seizoenen bij Bloemendaal vijf keer de landstitel en drie keer het Europees kampioenschoep (EHL). In 2014 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste keeper van de Wereld’. Met Oranje speelde Jaap 140 interlands en behaalde hij onder andere zilveren medailles op de OS 2012 in Londen en het WK 2014 in Den Haag. Jaap Stockmann speelde daarnaast enkele winters in de Indiase HIL, waar hij in 2014 werd verkozen tot ‘Most Valuable Player’.

 

Tim Jenniskens speelde vanaf 2007 op ’t Kopje. Hij werd daarin drie keer landskampioen, won drie keer de EHL en veroverde bij de OS in Londen een zilveren medaille. Op verschillende EK’s en Champions Leagues won Tim met Oranje zilveren en bronzen medailles. In de Indiase HIL eindigde Tim met zijn team op een tweede plaats.


 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda