Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Dames 1 selectie voor nieuwe seizoen nagenoeg rond
Dames 1 heeft de selectie voor het seizoen 2018-2019 nagenoeg rond. Voor het vierde opeenvolgende jaar zullen de ‘Damus’ hun opwachting maken in de hoofdklasse.

Het team van coach Teun de Nooijer heeft afscheid genomen van twee echte Bloemendalers. Pien Tol en Ekki Lemmink zullen hun hockeycarrière elders vervolgen. Zij hebben beiden de stap van de overgangsklasse naar de hoofdklasse meegemaakt. Wij danken hen voor hun inzet. Ook wordt afscheid genomen van de Ierse internationals Anna O’Flanagan en Chloe Watkins. Kiki Rozemeijer zien we komend seizoen niet terug omdat ze een jaar gaat studeren in de Verenigde Staten.

Bloemendaal verwelkomt een aantal nieuwe gezichten. Carmel Bosch komt over van Hurley Dames 1, Anne Abendroth en Lisa Lejeune van HGC. Philine de Nooijer keert na een Duits avontuur bij landskampioen Club an der Alster, terug op ‘t Kopje. Vanuit de eigen jeugd schuiven door: Michelle van der Drift, Danique Visser en Nine Rijna.

Het afgelopen jaar lukte het Bloemendaal Dames 1 voor het eerst om zonder ‘play-outs’ het seizoen af te sluiten. Met een mooie negende plek werd de hoofdklasse veiliggesteld. Een tweede groot succes was de winst van de Gold Cup. De eerste versie werd na een zinderende finale tegen hdm gewonnen.

De komende jaren heeft Bloemendaal de ambitie om stapje voor stapje dichter bij de middenmoot te komen. Commissaris Tophockey Dames 1 Bartel Huibregtsen: ‘Dat is een mooie, maar lastige uitdaging. De teams boven ons spelen al jaren in de hoofdklasse, die hebben daarmee allemaal al een natuurlijke aantrekkingskracht op sterke speelsters. Niettemin hebben we veel vertrouwen in het proces: elk jaar, stapje voor stapje, worden we beter. Dat zal met vallen en opstaan blijven gaan, dat hoort erbij. Maar we kijken uit naar een mooi nieuw seizoen.’


Foto: v.l.n.r. Anne Abendroth, Coach Teun, Carmel Bosch, Lisa Lejeune
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
 
Agenda