Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
MC2 strijdend ten onder
Meisjes C2 plaatste zich op 16 juni heel knap voor de finaledag van "Beste C2 van Nederland". Een week later, op zaterdag 23 juni, was het zover en togen de meiden naar HC Rotterdam.


Een verslag van de begeleiding:

Heel af en toe is er zo’n dag. Een dag dat eigenlijk alles goed gaat, maar dat de bal er maar niet in wil. Zaterdag 23 juni was er zo een voor onze Meisjes C2. Jammer genoeg precies op de dag dat het voor de meiden van Bloemendaal had moeten gebeuren. 

De laatste weken was er flink vertrouwen getankt, want na een moeizame herstart volgend op een succesvol zaalseizoen, werd er de laatste weken goed gespeeld en gewonnen. Op de eerste dag van het NK speelden de zenuwen het team onder aanvoering van captain Fien nog parten tegen het sterke Pinoké, maar uitstekende wedstrijden tegen Amsterdam en Almere zorgden alsnog voor plaatsing voor de finaledag op HC Rotterdam.

Helaas kon coach Kees van Schieveen hierbij niet aanwezig zijn, maar medecoach Xavier Kat liet zich voor de gelegenheid assisteren door de ervaren Jorge Nolte. Bloemendaal werd ingedeeld bij Spandersbosch (waarvan de meiden uit het eerste team net Nederlands Kampioen waren geworden), Oranje-Rood en Kampong.

Om 9:00 uur trapte het team in het stadion van Rotterdam af tegen Spandersbosch. Er werd fel gestreden en er kwamen kansen, maar een dubieus gegeven strafcorner vlak voor tijd werd onze meiden fataal. Eindstand 0-1.

De tweede wedstrijd was tegen Kampong. Een zeer dominant en op de aanval spelend Bloemendaal creëerde met snel en flitsend combinatiespel kans na kans. In de opstellingen hadden coaches Nolte en Kat wat tussen de linies geschoven, wat zeer goed leek uit te pakken.
Kampong was af en toe gevaarlijk in de counter, maar sluitpost Lot was zeer alert en hield haar doel schoon. Vlak voor tijd leek de bevrijdende goal te vallen, het massaal toegestroomde Bloemendaalse publiek stond al op de banken, maar op miraculeuze wijze ging de bal net niet over de lijn. Eindstand 0-0.

Tegen het sterke Oranje-Rood moest het gebeuren. Er móest gewonnen worden. Met die instelling ging het team het veld in. Het noodscenario waarbij keepster Lot plaats zou maken voor een extra veldspeler werd nog even goed doorgesproken.
De aanvallende intenties van Bloemendaal werden de speelsters van Oranje-Rood vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk gemaakt. Coaches Nolte en Kat kozen voor hoge druk met drie aanvallers en een ruit op het middenveld, en een één tegen één situatie in de laatste linie.

Er werd vurig gestreden, met snelle combinaties over de buitenkant en met continue dreiging van opkomende vleugelverdedigers. Tijdens een van de spaarzame tegenaanvallen ging Oranje-Rood, zoals past binnen de traditie van de club, op zoek naar de corner en werd beloond. Met het zelfvertrouwen van een Mink van der Weerden werd deze spijkerhard langs een kansloze Lot in het goal geslagen.
Kort daarna maakte de uitstekend keepende Bloemendaalse goalie plaats voor een extra veldspeler. De voorhoede kwam met vier man diep te staan en hele team zette volle druk. Er werden nog een paar dotten van kansen gecreëerd, maar de meiden van Oranje-Rood hielden dapper stand.

De kruisfinales werden hierdoor net misgelopen en het enige wat het uitstekend spelende team nu nog restte was een wedstrijd om de zevende plek tegen het ijzersterke, maar eveneens moeilijk scorende Den Bosch. Alhoewel de ervaren coaches probeerden om het team mentaal klaar te stomen voor deze pittige wedstrijd, was daar in de eerste minuten van de wedstrijd weinig van terug te zien.

De teleurstelling van het net mislopen van de kruisfinales had duidelijk zijn sporen bij de meiden achter gelaten. Halverwege de eerste helft konden de Bossche supporters dan ook juichen; 0-1! Tijdens de rust werden hartige woorden gesproken en werd een kleine aanpassing in de opstelling gemaakt.

De fysiek sterke Hannah schoof door naar het middenveld, terwijl Philippine centraal achterin kwam te spelen. De meiden vonden het vuur terug en de machine begon opeens weer te draaien. De arme Bossche meiden kunnen niet geweten hebben wat hen overkwam. Op alle vlakken werden ze afgetroefd en zowaar viel na enkele minuten in de tweede helft de gelijkmaker, de bevrijdende eerste treffer van de dag. Het was Suus die een aanval over meerder schijven droog afrondde. Een zeer terechte gelijkmaker.

Maar de meiden van Bloemendaal voelden dat er meer te halen was en kozen vol voor de aanval, terwijl een ijzersterk opererende verdediging de angel uit een sporadische counter wist te halen. Na opnieuw een soepel opgezette aanval, verdienden de meiden een strafcorner, die via een prachtige variant door aanvoerder Fien met overtuiging in het goal werd geslagen. Het bleek het winnende doelpunt te zijn.

Deze klinkende overwinning op het sterke Den Bosch gaf het team en de meegereisde supporters alsnog een zoete nasmaak van de lange en mooie hockeydag. Met opgeheven hoofden werd het complex van Rotterdam die middag verlaten. De meiden van Rotterdam C2 werden uiteindelijk winnaar van het prestigieuze toernooi, door in de finale Pinoké te verslaan. Oranje-Rood werd derde.

Meiden van MC2, bedankt voor jullie grootse inzet en uitstekende hockeyspel! 
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
 
Agenda