Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Onderzoek naar tandletsel bij hockey

De afdeling Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) en de tandheelkunde faculteit Amsterdam (ACTA-UvA/VU) zijn op dit moment een groot onderzoek aan het opzetten naar de effectiviteit van de bitjes op mond- en tandletsels in de hockeysport: Study of Hockey and Orodental Trauma (SHOT). 


Opvallend is dat het aantal letsels in het hoofdhalsgebied bij hockey relatief hoog ligt (27%) vergeleken met andere sporten. Echter is het onduidelijk hoeveel tandletsels dit betreft. Tandletsel is een serieus en vaak onherstelbaar letsel, waardoor de impact op de hockeyspeler groot is. Daarnaast zijn de medische kosten voor reparatie vaak hoog. Daarom zij wij verschillende bitjes op wetenschappelijke wijze aan het testen, zodat er door professionals in de toekomst beter advies kan worden gegeven aan onze hockeyspelers. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe vaak tandletsel nog voorkomt in de hockeysport en wat het, inmiddels verplicht gestelde, mondbitje hieraan bijdraagt.


Om antwoord te krijgen op deze vragen is een digitale vragenlijst van maximaal 2 minuten gemaakt. Wij zouden alle hockeyers van Bloemendaal willen vragen even de tijd te nemen om deze vragenlijst in te vullen. Iedereen wil toch dat tandletsel vermindert?


Doe mee! https://vuamsterdam.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_7ZFtQrFPd60wxlb
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
 
Agenda