Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Coronaregels 

Coronaregels op de club

De competitie voor Dames en Heren 1 gaat 31 januari weer van start en ook de jeugd speelt de winter door in onderlinge wedstrijdjes. We vinden het heel fijn dat dit mogelijk is en werken er graag aan mee dit in stand te houden. Hiervoor zijn er dan ook regels die gelden bij HC Bloemendaal waarvoor we jullie hulp vragen.

Vooropgesteld is de belangrijkste regel: we rekenen erop dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het naleven van de regels. We zorgen met elkaar en voor elkaar!


Algemeen

De algemeen geldende coronaregels zijn ook bij HC Bloemendaal van toepassing, zowel in het clubhuis als buiten op het terrein: met klachten blijf je thuis en laat je je testen, binnen én buiten houd je anderhalve meter afstand, nies/hoest in je elleboog en roep/schreeuw niet. Spreek elkaar aan op de naleving van deze regels.

Uitzonderingen op de 1,5 meter-regel gelden voor:

· kinderen tot en met 12 jaar (hoeven geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen)

· jongeren tot en met 17 jaar en personen die tot één huishouden behoren (hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden).

Tijdens spelsituaties mag de 1,5 meter-regel door jeugd en Dames en Heren 1 worden genegeerd. Maar in alle andere situaties, ook op het veld, blijft de 1,5 meter-regel gehandhaafd. Dus bij de huddle voorafgaand aan de wedstrijd, de shake hands, voor de wissels en begeleiders op de bank en tijdens overleg in de rust geldt 1,5 meter afstand houden.


Registratieplicht

Om goed overzicht te houden, geldt op onze accommodatie op zaterdag en zondag een registratieplicht.

Iedereen vanaf 13 jaar die de accommodatie betreedt is verplicht zich te registreren!

· Als je zélf een oefenwedstrijd gaat spelen, is de teamsamenstelling bekend en hoef je je niet apart nogmaals te registreren. Bovendien verklaar je door je komst dat je geen klachten hebt (want bij klachten kom je natuurlijk niet!).

· Kom je als bezoeker (bijvoorbeeld pers of als vrijwilliger in functie bij de (oefen)wedstrijden), dan registreer je je maximaal 1 etmaal van tevoren via onze site: https://https://www.hcbloemendaal.nl/registratie/Default.asp of je scant bij aankomst op de club met je mobiele telefoon de QR code bij de ingang.

Na een korte gezondheidscheck via het beantwoorden van 5 vragen, word je gevraagd je naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer achter te laten. Zonder deze registratie is het verboden je op onze accommodatie te begeven.


Let op: iedere keer als je in het weekend op de club komt, dien je je opnieuw te registreren.


Wij doen er alles aan om je privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Op de bezoekersregistratie is ons privacy beleid van toepassing, dat je kunt vinden op de website. Je gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform richtlijnen overheid) en daarna verwijderd.

Doordeweeks is het toegestaan om zonder registratie ons terrein te betreden, maar behoudt ook dan altijd 1,5 meter afstand van elkaar.


Clubhuis/horeca

Het clubhuis is gesloten, behalve voor het gebruik van de toiletten. Je mag niet in het clubhuis blijven hangen, dit geldt helaas ook als het regent. De toegang tot ons clubhuis is via de achteringang.

De ingang beneden is alleen te gebruiken om naar de wc’s te gaan. De trap binnen in het clubhuis is dus afgesloten. Bij binnenkomst van het clubhuis is het verplicht een mondkapje te dragen.

Desinfecteer je handen voordat je het clubhuis binnen gaat. Er staan desinfecteer zuilen bij de ingang.


Verplichte looproutes

Op ons terrein en in het clubhuis gelden verplichte looproutes die met markeringen zijn aangebracht. Volg deze looproutes en aanwijzingen op om onnodige contactmomenten te voorkomen.


Wedstrijden Dames en Heren 1 zonder toeschouwers

Helaas is het op dit moment niet toegestaan als toeschouwer bij de wedstrijden van Dames en Heren 1 aanwezig te zijn. Als zij trainen of een wedstrijd spelen is het niet toegestaan rondom KG1 aanwezig te zijn. Tijdens wedstrijden van Dames en Heren 1 is het gebruik van het oefenveld niet mogelijk, ook niet voor de jeugd. Officials zullen bij de hoofdingang van het terrein en rondom KG1 aanwezig zijn om uitsluitend spelers, staf en pers rondom KG1 te ontvangen. Op de website van de KNHB vind je meer informatie over het protocol verantwoord trainen en spelen in de Hoofdklasse Hockey.


Kleedkamers

De kleedkamers zijn tot nader order gesloten voor alle teams, met uitzondering van Heren 1 en Dames 1 (zij maken in kleine groepjes gebruik van de kleedkamers) én tegenstanders.


Wc’s

De wc’s op onze accommodatie zijn toegankelijk. Houd ook hier 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar en was na het gebruik je handen met water en zeep.


Water

Vanuit het sportprotocol is iedereen verplicht om uit een eigen bidon/waterfles te drinken. Om die reden worden er vanuit de horeca geen kannen/bekers/jerrycans verstrekt om mee te nemen naar het veld. Vul je bidon thuis


Cornermaskers en beschermende materialen tijdens de wedstrijden

Gebruik zoveel als mogelijk steeds hetzelfde cornermasker en dezelfde bescherming. Plak bijvoorbeeld een naamsticker op het materiaal dat jij altijd gebruikt. Is dit niet mogelijk gebruik dan een desinfecterende alcohol spray om de materialen schoon te maken.

Keepersspullen moeten gereinigd worden voor dat een ander deze weer gaat gebruiken.


Verzamelen teams en teambespreking

Houd rekening met andere teams, kom voor een wedstrijd of training niet te vroeg naar de club. Maximaal 30 minuten voor aanvang van jouw wedstrijd en 15 minuten voor aanvang van jouw training. Plan indien mogelijk de teambespreking buiten het terrein.


Scheidsrechtersfluitjes

Iedereen wordt geacht om zijn eigen scheidsrechtersfluit mee te nemen. Er worden geen fluitjes uitgeleend aan de wedstrijdtafel of de bar.


Handshake

De ‘handshake’ voorafgaand aan de wedstrijd ruilen we in voor een ‘stickshake’. 


Klachten: laat je testen!

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat je dan testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis (zelfquarantaine) en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Kijk dan op de site van de Rijksoverheid of bel naar 0800-1351.

Indien je positief getest bent, blijf dan thuis in zelfquarantaine, dit geldt ook voor de andere gezinsleden. Volg dan de basisregels van de Rijksoverheid


Tot slot, nogmaals

De controle op het naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en medewerkers van de club) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden! Gebruik je gezonde verstand. Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen kunnen zeer groot zijn; De gemeente zal handhaven en bij het niet naleven van de regels kan de club (tijdelijk) worden afgesloten. En dat zou betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!


Tot slot houd de website goed in de gaten, want afhankelijk van de ontwikkeling van het virus kunnen de maatregelen worden aangepast.


Wij wensen jullie een plezierig, veilig en sportief seizoen! 


 
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda