Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Zaalhockey 
INFOBULLETIN ZAALHOCKEY HC BLOEMENDAAL 2018-2019 


DEELNAME COMPETITIE; ZAAL EN MIDWINTER COMPETITIE (MWC)
Zaalcompetitie is verplicht voor alle 2e jaars E, D- en C-teams, alle selectieteams en tweede teams in de B-categorie. Andere teams hebben de keuze gehad. Dit seizoen zullen er 49 jeugdteams en 6 seniorenteams mee doen aan de zaalcompetitie. Gezien het enorme animo voor de zaal heeft de bond aangegeven dat ze niet genoeg aanmeldingen hebben ontvangen om een evenwichtige Midwinter Competitie te organiseren. Er wordt voor de teams die hebben aangegeven mee te willen doen aan de midwinter competitie, naar een alternatief gekeken. 

COMPETITIEDAGEN EN -INDELING 
De zaalhockeycompetitie start dit jaar in het weekend van 1/2 december en loopt door tot het weekend van 10/11 februari 2019. De selectieteams zijn al eerder klaar. De C en D jeugd heeft op 1 december nog hun laatste veldwedstrijd, voor hen begint de zaalcompetitie in het weekend van 8/9 december. Bij de jeugd streeft de bond poules van 7 teams te maken waarbij de eindstand van de voorcompetitie, en bij de C-categorie de stand na 5 wedstrijden, leidend is. Dit betekent ongeveer 10-12 wedstrijden verdeeld over 5-6 speeldagen. Dit kunnen zaterdagen of zondagen zijn. De KNHB streeft ernaar om de teams zo in te delen dat ze slechts één weekend van de kerstvakantie spelen. Het wedstrijdschema is t.z.t. te vinden op de website en via de HC Bloemendaal app. 

TRAININGEN 
De zaalcapaciteit in onze regio is schaars. Met steeds actievere verenigingen en meer deelnemende teams uit buurtgemeentes wordt het vinden van zaaluren een steeds grotere uitdaging. Desondanks is het gelukt om meer uren te regelen dan vorig jaar. De zaaltrainingen kunnen helaas niet altijd op vaste tijden/dagen/locaties plaatsvinden. Het trainingsschema wordt zodra mogelijk gecommuniceerd. Zaalhockeytrainingen zijn verplicht en afmelden kan bij de trainer zoals vermeldt in het schema. 

SELECTIES 
Dit jaar hebben we bij de C en D categorie samengestelde teams. Dit houdt in dat er selecties gaan plaats vinden met de 1e en 2e teams. Van deze twee teams worden drie teams gevormd. We krijgen dan bij de C: C1, C12 en C2 en bij de D: D1, D12 en D2. De teamindeling zal na de laatste veldwedstrijd bekend worden gemaakt. 

ZAALHOCKEYCONTRIBUTIE 
De hoogte van de zaalhockeycontributie wordt gebaseerd op het inschrijfgeld voor deelname aan de KNHB zaalhockeycompetitie en het aantal zaaltrainingen en/of aantal uur. 

ORGANISATIE VAN ZAALHOCKEY DOOR HET TEAM 
Zaalhockeywedstrijden vinden plaats op verschillende locaties in het district. Er worden twee wedstrijden per ingedeelde competitiedag gespeeld. De basis voor een zaalhockeyteam is een veldhockeyteam. In beginsel coacht de veldcoach van breedteteams ook in de zaal. Wanneer de veldcoach dat niet wil, is het de bedoeling dat deze zelf binnen de oudergroep 1 of meerdere zaalcoaches regelt. Dat geldt ook voor managers .De begeleiding van een zaalteam regelt en communiceert zelf alle taken; rijdiensten van ouders, regelen van invallers, invullen van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF). Ook moeten zij maximaal 2x per zaalcompetitie ouders regelen die de zaaldienst op zich nemen. Tijdens de zaaldienst is het team verantwoordelijk voor het goede verloop van de wedstrijden, maar ook de materialen, kleedkamers en hal. Wanneer ’n team zaaldienst heeft is terug te vinden in de standenmotor op de KNHB website. In de zaal worden de wedstrijden gefloten door twee scheidsrechters, één per team. Deze scheidsrechters worden ingedeeld door de teambegeleiding zelf en hebben een kaart in bezit. Bij de junioren wordt naar verwachting de Topklasse jongens/meisjes A, B en C-jeugd gefloten door bondsscheidsrechters (onder voorbehoud). Komend seizoen zullen er bij de senioren bij de Topklasse en Subtopklasse Standaardteams bondsscheidsrechters aangewezen worden. 

BENODIGDE MATERIALEN 
In de zaal speel je met een zaalstick en op stevige zaalschoenen, die niet buiten zijn gebruikt en geen zwarte zolen hebben. Als bescherming heb je naast je bitje en scheenbeschermers een zaalhockeyhandschoen aan je linkerhand. Dit is een ander soort handschoen dan die op het veld worden gebruikt en is naast bitje en scheenbeschermers verplicht. Wedstrijden worden gespeeld in HC Bloemendaal tenue en keepers moeten riempjes hebben in hun klompen zónder metalen gespen en zaalhoezen voor om de legguards. Deze worden meestal vanaf de D gebruikt. De materialen voor de keepers (zaalriempjes en –hoezen) zullen in overleg met de materialencommissie op een nog nader aan te geven tijdstip tegen betaling van een borg kunnen worden opgehaald. Als onderdeel hier van zijn er dit jaar voor elk team 6 zaalhockeyballen in bruikleen beschikbaar. De borg voor zaalhoezen, riempjes en ballen is € 50.- (€ 20 hoezen, € 10 riempjes en € 20 ballen). Deze ontvangt u terug bij inlevering na afloop van het zaalseizoen. 


Nog vragen voor de zaalhockeycommissie? De zaalhockey-commissie is bereikbaar via e-mail [email protected] 


HANDIGE LINKS 

·Alles over de spelregels in de zaal is te vinden op:

https://www.knhb.nl/ kenniscentrum/scheidsrechters/ alles-over-de-spelregels

·Spelregelwijzigingen zaalhockey seizoen 2018-2019

https://www.knhb.nl/nieuws/ spelregelwijzigingen- zaalhockey-seizoen-2018-2019

·Standenmotor voor het opzoeken van het actuele schema en zaaldienst:

https://www.knhb.nl/ kenniscentrum/standenmotor/ clubs-teams

·Factsheet zaalleiding:

https://www.knhb.nl/app/ uploads/2018/11/NH-Factsheet- zaalleiding-2018-2019.pdf



 
Lustrum website
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda