Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
De Bloemigans De Bloemigans, de 12de Musch, de eerste en enige supportersvereniging van hockeyend Nederland! Wij maken hockey tot wat het hoort te zijn... Bloed, Zweet en Tranen! Al jaren lang staat iedereen die een hart heeft voor Bloemendaal - de mooiste club van Nederland - langs de lijn hun club naar de overwinning te schreeuwen, te zingen en te juichen en dat zorgt voor een gezellige sfeer op de club! Elk jaar wordt het 'Legioen de 12de Musch' groter en groter!!! 


Actieve fans
De Bloemigans zijn in 2003 opgericht door Reinier Dike en Marlof Kokke. Oud-voorzitter Quintin Dike heeft de naam bedacht. Het Bloemigans ‘bestuur’ bestaat uit Lennart Timmerman, Arnoud Smit, Hidde Stokvis, Ewout Pahud de Mortanges, Tom van Hooijdonk, Kasper de Bont en Benjamin van der Pol. Zij proberen iedereen die langs de lijn staat mee te krijgen om onze Musschen naar de overwinning te zingen. Maar het belangrijkste is dat iedereen die zich bij Bloemendaal betrokken voelt, een Bloemigan is! Van jong tot oud, iedereen wil de Musschen zien winnen en samen helpen wij hen daarmee. Wij vertegenwoordigen de club en ondersteunen het aanmoedigen van wedstrijden van Heren 1 en Damus 1.


Iedereen nodig
Bloemendaal heeft met de Bloemigans de eerste supportersvereniging van hockeyend Europa, misschien wel van de wereld. Nergens bestaat een hockeyclub die zo'n grote en actieve fanclub heeft. Dat moeten wij met z’n allen koesteren! Met positieve energie helpen wij mee de titel binnen te slepen. Daarbij is iedereen nodig en zo hopen we met de Bloemigans iedereen te stimuleren om te komen kijken en onze helden aan te moedigen.


Liederen en fakkels
Wij, als Bloemigans, leven altijd heel erg naar de wedstrijden toe. Daarom slapen wij de avond voor de wedstrijden van de Play-offs op de club. Dan bereiden we alles voor en bespreken we de belangrijke dingen voor de wedstrijd. Eigenlijk is het een ritueel en bijgeloof.
We hebben veel liederen, trommels, fakkels en uiteraard het Mussenpak. Maar vooral hebben we allemaal een Bloemendaal-hart en een hart voor hockey! Het is belangrijk voor het hockey dat er meer mensen komen kijken en het hockey spectaculairder wordt. Ook in het buitenland zijn we inmiddels bekend. Want we gaan elke EHL-wedstrijd mee om Heren 1 te ondersteunen. Zo waren we in Barcelona, Hamburg, Antwerpen en Parijs. Het grootste deel wordt door de club gefinancierd. In ruil daarvoor klussen we op de club en helpen we graag een handje mee.


Onze missie?
De hele tribune moet zich laten horen bij de wedstrijden, zodat we met z'n allen kippenvel-momenten beleven!! Heel 't Kopje oranje laten kleuren en onze helden als kampioenen huldigen! Want een ieder is een Mus en een ieder is een Bloemigan! Força 1895!

Bloemigans since 2003... You'll Never Walk Alone
Beste Bloemendalers, met trots presenteren wij het clublied inclusief videoclip. Hiermee is Bloemendaal de eerste in de hockeywereld ! De videoclip laat unieke, historische beelden zien van 115 jaar HC Bloemendaal van onze Musschen. Het lied vertelt de geschiedenis van onze club en geeft de saamhorigheid en het familiegevoel weer op een manier die nooit eerder is gedaan. Zoals het refrein dan ook luidt:

 


"Bloemendaal oh Bloemendaal, de Mussen gaan het doen"
"Ons enige Oranje, het enige Oranje, op 't Kopje kampioen!"


 
Klik op http://www.youtube.com/watch?v=6MTAHsVGsgg
 en geniet!