Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Corona-regels 


Corona-regels op HC Bloemendaal (versie 16 september 2020)


De competitie is gestart en we willen graag weer zo veel mogelijk mensen van harte kunnen verwelkomen op Hockeyclub Bloemendaal. Onze accommodatie biedt gelukkig de ruimte en mogelijkheden om dat te doen op een verantwoorde manier, met in achtneming van de verplichte corona-regels.

De regels die gelden bij HC Bloemendaal zetten we hier voor je op een rij.

Vooropgesteld wordt de belangrijkste regel: we rekenen erop dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het naleven van de regels. We zorgen met elkaar en vòor elkaar.


1. Algemeen

De algemeen geldende corona-regels zijn ook bij HC Bloemendaal van toepassing, zowel in het clubhuis, als buiten op het terrein: met klachten blijf je thuis en laat je je testen, binnen én buiten houd je anderhalve meter afstand, je niest/hoest in je elleboog.Geforceerd stemgebruik in en buiten het veld (schreeuwen, spreekkoren, zingen) is niet toegestaan. Spreek elkaar aan op de naleving van deze regels!


2. Uitzonderingen op de 1,5 meter regel

 • Kinderen tot en met 12 jaar: zij hoeven geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
 • Jongeren tot en met 17 jaar en personen die tot één huishouden behoren: zij hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;
 • In spelsituaties gedurende de wedstrijd mag de 1,5 meter-regel door spelers worden genegeerd. Maar in alle andere situaties blijft - ook op en langs het veld - de 1,5 meter-regel gehandhaafd. Dus bij de huddle en bij de stick-shake voorafgaand aan de wedstrijd en ook voor de wisselspelers en de begeleiders op de bank en tijdens een overleg in de rust geldt: 1,5 meter afstand houden!

 

3. Verplichte looproutes

Op ons terrein en in het clubhuis gelden verplichte looproutes die met markeringen zijn aangebracht. Volg deze looproutes en overige aanwijzingen op om onnodige contactmomenten te voorkomen.


4. Alleen zitplaatsen rond veld 1

Toeschouwers rond veld 1 mogen uitsluitend zittend naar de wedstrijd kijken. Rondom veld 1 zijn banken geplaatst en er is een tribune. Hierdoor is de capaciteit rond het veld beperkt. Houd steeds 1,5 meter afstand tot anderen dan je eigen gezin en volg de aanwijzingen op van onze 'corona-vrijwilligers'.


5. Registratieplicht en een maximum aantal bezoekers

We willen graag zoveel mogelijk mensen verwelkomen, maar voor een veilige en verantwoorde situatie zullen we op zaterdag en zondag een maximum aantal personen toelaten. Daarom geldt op zaterdag en zondag een registratieplicht, waarbij we tegelijkertijd je gezondheid verifiëren. Zodra het maximum bereikt is, worden er geen personen meer toegelaten op ons terrein. Dit zullen we ook zo tijdig als mogelijk aangeven op de website en de app. Houd deze daarom goed in de gaten.


Registratie op zaterdagen:

 

 • Ben je ziek of heb je corona gerelateerde klachten, blijf thuis!
 • Jeugdspelers die op zaterdag een wedstrijd (komen) spelen en hun coaches zijn via het digitale wedstrijdformulier (DWF) al geregistreerd en hoeven zich niet bij de ingang van de club te registreren. Via het DWF verklaar je bovendien impliciet dat je geen klachten hebt (want als je die wel hebt, dan kom je natuurlijk niet!)
 • Bezoekende teams zijn met maximaal vijf begeleiders/toeschouwers per team welkom
 • Iedereen (dus ook kinderen) die onze accommodatie wil betreden en niet op het DWF staat, meldt zich aan bij de ingang van de club. Je kunt daar met je mobiele telefoon de QR-code scannen. Na een korte gezondheidscheck via het beantwoorden van 5 vragen, word je gevraagd je naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer achter te laten. Zonder deze registratie is het verboden je op onze accommodatie te begeven. Tevens laat je hier je aankomsttijd en verwachte vertrektijd achter. Let op: als bezoeker registreer je je bij ieder bezoek opnieuw! 

Registratie op zondagen:

 

 • Ben je ziek of heb je corona gerelateerde klachten, blijf thuis!
 • Senioren die op zondag een wedstrijd (komen) spelen, zijn via het DWF al geregistreerd en hoeven zich niet apart bij de ingang te registreren. Via het DWF verklaar je bovendien impliciet dat je geen klachten hebt (want heb je die wel, dan kom je natuurlijk niet!). 
 • Ga je (na of voor) je eigen wedstrijd ook naar de wedstrijd van Heren 1 of Dames 1 op KG 1 kijken, dan moet je vooraf een ticket aanschaffen. Tickets worden aangeboden de zaterdag voor de wedstrijd(en) om 12.00 uur via de website (dus niet via de HCB app)
 • Bezoekers/toeschouwers (ook kinderen) van andere wedstrijden dan de wedstrijden van D1 en/of H1  registreren hun bezoek aan onze club via het scannen van de QR-code met je mobiele telefoon. Na een korte gezondheidscheck word je gevraagd je naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer achter te laten. Zonder deze registratie is het verboden je op onze accommodatie te begeven.Tevens laat je hier je aankomsttijd en verwachte vertrektijd achter. Let op: als bezoeker registreer je je bij ieder bezoek opnieuw!

 

Doordeweeks geen registratie

Doordeweeks is het toegestaan om zonder registratie ons terrein te betreden, maar behoudt ook dan altijd 1,5 meter afstand van elkaar.


Privacy

Wij doen er alles aan om je privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Op de bezoekersregistratie is ons privacy-beleid van toepassing, dat je kunt vinden op de website. Je gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform richtlijnen overheid) en daarna vernietigd.


6. Vervoer per auto naar training of wedstrijd

Wij volgen hier het advies van het RIVM en adviseren iedereen nadrukkelijk om op weg naar een training en/of (uit)wedstrijd een mondkapje te dragen als je in een auto rijdt met mensen die niet tot jouw huishouden horen. Regel zelf je mondkapje. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Check voor een uitwedstrijd ook wat de regels/richtlijnen bij de te bezoeken club zijn. Advies: beperk het aantal supporters bij een uitwedstrijd!

 

7. Verzamelen met je team en teambespreking

Houd rekening met andere teams, kom voor een wedstrijd of training niet te vroeg naar de club. Maximaal 30 minuten voor aanvang van jouw wedstrijd en 15 minuten voor aanvang van jouw training. Plan indien mogelijk de teambespreking buiten het terrein. Voor uitwedstrijden verzamel je niet bij de 'paaltjes' (d.i. de ingang van de club).

 

8. Kleedkamers en wc's

Op zaterdag zijn de kleedkamers geopend voor de jeugdteams. Jeugdteams kunnen zich hier omkleden, de teambespreking houden, maar het is niet toegestaan gebruik te maken van de douches. Begeleiders houden in de kleedkamers 1,5 meter afstand tot elkaar en tot de jeugdspelers.

Op zondag zijn alle kleedkamers gesloten, met een uitzondering voor Heren 1 en Dames 1 (zij maken in kleinere groepjes gebruik van de kleedkamers).

De wc’s op onze accommodatie zijn toegankelijk. Houd ook hier 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar en was na het gebruik je handen goed met water en zeep.

 

9. Neem je eigen bidon mee en vul 'm thuis

Vanuit het sportprotocol is iedereen verplicht om uit een eigen bidon/waterfles te drinken. Om die reden worden er vanuit de horeca geen kannen/bekers/jerrycans verstrekt om mee te nemen naar het veld.Vul je bidon thuis!

 

10. Corner-maskers en beschermende materialen tijdens de wedstrijd

Gebruik zoveel als mogelijk steeds hetzelfde corner-masker en dezelfde bescherming. Plak bijvoorbeeld een naamsticker op het materiaal dat jij altijd gebruikt. Is dit niet mogelijk, gebruik dan een desinfecterende alcohol-spray om de materialen schoon te maken.

Keepersspullen moeten gereinigd worden voor dat een ander deze weer gaat gebruiken.

 

11. Scheidsrechtersfluitjes

Iedereen wordt geacht om zijn eigen scheidsrechtersfluitmee te nemen. Er worden geen fluitjes uitgeleend aande wedstrijdtafel of de bar.

 

12.  Geen hand-shake, maar een 'stick-shake'

De ‘handshake’ voorafgaand aan de wedstrijd ruilen we in voor een ‘stickshake’.

 

13.  Iets drinken na de wedstrijd

Voor spelers die na afloop van de wedstrijd nog een drankje willen drinken bij het clubhuis moeten plaatsnemen op de daarvoor bestemde spelers-banken. Staand iets drinken is niet toegestaan! Zorg dat steeds maar één persoon van je team de consumpties gaat halen.

 

14. Clubhuis/Horeca

Het clubhuis is boven uitsluitend open om iets te bestellen in de horeca. Voor een goede doorstroming, ga je na het betalen en ophalenvan jebestelling meteen weernaar buiten. Je mag niet in het clubhuis blijven hangen, dit geldt helaas ook als het regent. De toegang tot ons clubhuis is uitsluitend via de trap aan het balkon. De ingang beneden is alleen te gebruiken om naar de wc’s te gaan. De trap binnen in het clubhuis is dus afgesloten.

Desinfecteer je handen voordat je het clubhuis binnen gaat. Er staan desinfecteer zuilen bij de ingangen.

Doordeweeks is (voorlopig) in de avonden na de trainingen alleen het luik geopend.

Indien je met je team wilt komen eten, kan dit alleen wanneer je vooraf hebt overlegd met Mathieu Emmen, [email protected].

 

15.  Vergaderen op HCB

Iedereen is welkom op HCB om met zijn commissie te komen vergaderen. Om te voorkomen dat het op een bepaald moment te druk wordt in het clubhuis, moet je je per commissie vooraf per mail aanmelden bij onze verenigingsmanager Ronald Duijtshoff ([email protected]). Ronald kan zo toezicht houden op het maximaal toegestane personen in het clubhuis.


16. Klachten? Laat je testen!

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat je dan testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis (zelfquarantaine) en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Kijk dan op de site van de Rijksoverheid of bel naar 0800-1351.

Indien je positief getest bent, blijf dan thuis in zelf-quarantaine, dit geldt ook voor de andere gezinsleden. Volg dan de basisregels van de Rijksoverheid en neem direct contact op met Michiel Stange, commissaris algemene zaken van HC Bloemendaal en vanuit het bestuur aanspreekpunt aangaande coronazaken via telefoon 06-40935831 of via mail, [email protected]


Tot slot, nogmaals….

De controle op het naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en medewerkers van de club) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden!

Gebruik je gezonde verstand. Ook al schat je de kans dat er viajoubesmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen kunnen zeer groot zijn: de gemeente zal handhaven en bij het niet naleven van de regels kan de club (tijdelijk) worden gesloten. En dat zou betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!


Tot slot: houd de website en de app goed in de gaten,want afhankelijk van de ontwikkeling van het virus kunnen de maatregelen worden aangepast.

 

Wij wensen jullie een plezierig, veilig en sportief seizoen!

  
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda